Hoogwaardig leer

Al onze Italiaanse en Spaanse merktassen worden vakkundig en met zeer veel passie gemaakt. Het leer is van een hoge kwaliteit, kan veel hebben en veroudert prachtig. Om de kwaliteit van een leren tas te behouden, raden wij onze klanten aan om van tijd tot tijd wat onderhoud te plegen. Een multi-spray voor luxe ledersoorten is een makkelijke bescherming. Het behoudt de kwaliteit van het leer, houdt het soepel en werkt vuil- en waterafstotend. Dat laatste is zeker fijn in ons klimaat. Schud een spray altijd heel goed voor gebruik. Gebruik het op schoon en droog leer en bespuit op een afstand van 25 cm, liefst buiten zonder tegenwind. Daarna je leren tas een half uurtje laten drogen en vervolgens met een droge schone doek naboenen.

Gebruik je een leren tas een hele tijd niet?
Bewaar hem dan op een droge plaats in een katoenen zak. Je zult zien dat de kwaliteit hierdoor beter behouden blijft.

leren tas
Vakmanschap waar je lang plezier van hebt.

Wat te doen bij:

Een witte vlek op het leer
In de winter bij lage temperaturen kan het soms gebeuren dat er een witte vlek op het leer verschijnt. Dat is niet erg en hoort bij natuurlijk materiaal. Het leer reinigen is heel gemakkelijk: richt een haardroger met de hoogste temperatuur op de zone met de vlek en poets deze weg met een schone droge doek.

Ongelukje: een lichte kras op het leer
Een lichte kras op je leren tas is eenvoudig te verwijderen. Je kunt de kras met een beetje vochtige doek weg poetsen en hierna een haardroger met hoogste temperatuur op de kras richten. Daardoor komt het hars van het leer iets omhoog. Wrijf dan met een schone droge doek over de plek met de kras.

Ongelukje: een diepe kras in het leer
Een diepe kras in het leer kan helaas niet gerepareerd worden, maar je kunt die kras wel zo goed als onzichtbaar maken. Dat kan op de volgende manieren:

  • Bij donker leer: smeer de kras-zone in met een donkergekleurde (schoen) crème en boen dit met een droge doek. Richt vervolgens een haardroger met de hoogste temperatuur op de kras en poets het na met een schone droge doek.
  • Bij lichtgekleurd leer: smeer de kras-zone in met een neutraal, ongekleurd crème product en boen dit met een schone droge doek. Richt vervolgens een haardroger met de hoogste temperatuur op de bekraste zone en wrijf na met een schone droge doek.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Onze Ateliers

We selecteren onze ateliers persoonlijk en met zorg. Wij kennen de mensen ter plaatse en het verhaal achter hun merk en vakmanschap.

Meer Informatie